Printed From:

TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Voimassa 25. toukokuuta 2018 lähtien

Sanofi ja yksityisyytesi

Sanofi kunnioittaa henkilöiden yksityisyyttä ja arvostaa asiakkaidensa, kumppaneidensa, potilaidensa, käyttäjiensä ja työntekijöidensä luottamusta. Tämän vuoksi Sanofi suhtautuu yksityisyyteesi vakavasti. Kaikki henkilötietojen käsittely tapahtuu sovellettavien tietosuojaa koskevien lakien ja säännösten mukaisesti. Tässä tietosuojakäytännössä määritetään Sanofin käytännöt henkilötietojen keräämistä, käyttöä ja luovuttamista koskien. Ne on tarkoitettu sovellettaviksi kaikessa tietojen käsittelytoiminnassa, jota Sanofi toteuttaa niiden henkilöiden osalta, joiden kanssa se on tekemisissä ammatillisessa liiketoiminnassa. Tämä sisältää erityisesti seuraavat:

  • potilaat ja heidän sukulaisensa tai läheisensä,

  • kliinisiin tutkimuksiin osallistuvat henkilöt,

  • terveydenhuollon ammattilaiset,

  • tuotteidemme ja palveluidemme käyttäjät, mukaan lukien verkkosivustojen ja sovellusten käyttäjät,

  • alihankkijoidemme ja liiketoimintakumppaneidemme edustajat,

  • tiedeyhteisön jne. edustajat,

  • työnhakijat.

Tietosuojakäytäntö ja päivitykset

Tässä tietosuojakäytännössä kuvataan, miten ja miksi SANOFI OY, yritys, joka on asianmukaisesti rekisteröity Suomen lainsäädännön mukaan ja jonka kotipaikka on Revontulenkuja 1, 02100 Espoo, toimipaikan tunnusnumerolla 1048723-8 (jäljempänä ”Sanofi”, ”me”, ”meidän” ja ”meitä”) kerää sinua koskevia tietoja ja miten säilytämme ne turvassa. Koska tätä tietosuojakäytäntöä saatetaan muuttaa milloin tahansa, suosittelemme, että tarkistat sen säännöllisesti.

Tällä verkkosivustolla voidaan antaa linkkejä mobiilisovelluksiin, keskustelualueisiin tai muille verkkosivustoille, jotka eivät ole meidän hallinnassamme. Emme ole vastuussa muiden verkkosivustojen tietosuojakäytännöistä tai -menettelytavoista. Voimme myös antaa linkkejä muille Sanofin tytäryhtiöiden hallinnoimille verkkosivustoille, joita hallinnoidaan erillisten tietosuojakäytäntöjen puitteissa. Jos käyt kyseisillä verkkosivustoilla tämän verkkosivuston kautta, pyydämme sinua lukemaan niiden tietosuojakäytännöt, koska ne saattavat poiketa tämän verkkosivuston tietosuojakäytännöstä.

Jos sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä meihin alla olevassa Ota yhteyttä -kohdassa kuvatulla tavalla.

Yleistä tietoa

Mitä henkilötietojasi kerätään ja käsitellään?

Henkilötietosi

Sanofi voi käsitellä seuraavia henkilötietoja:

  • Sinusta kerättävät henkilötiedot: Sanofi voi kerätä automaattisesti joitakin teknisiä tietoja, mukaan lukien mm. IP-osoite, kirjautumistietosi, selaimen tiedot, liitännäiset, aikavyöhykkeen asetus ja käyttöjärjestelmä, liittyen kuhunkin käyntiisi Sanofin verkkosivustolla. Sanofi voi myös kerätä käyntiäsi koskevia tietoja, mukaan lukien mm. sivu, jonka avasit ennen Sanofin verkkosivustolla käyntiäsi, käyntisi aikana ja sen jälkeen (mukaan lukien päivämäärä ja kellonaika), toimintasi verkkosivustolla, sivun vastausaika, tietyillä sivuilla käynnin pituus sekä sivujen vuorovaikutustiedot liittyen kuhunkin käyntiisi Sanofin verkkosivustolla.

  • Meille antamasi tiedot: Voit antaa Sanofille henkilötietoja täyttämällä lomakkeita, kyselyitä, hakemuksia ja rekisteröitymisiä, jotka ovat saatavilla Sanofin verkkosivustolla, tai vastaamalla Sanofille sähköpostitse, puhelimitse, faksilla, postitse tai muilla keinoilla. Tämä sisältää esimerkiksi tiedot, jotka annat rekisteröityessäsi käyttämään Sanofin verkkosivuston ominaisuuksia tai Sanofin palveluita.
    Sanofi voi kerätä henkilötietoina (mm.) nimesi ja/tai osoitteesi ja/tai sähköpostiosoitteesi ja/tai puhelinnumerosi ja/tai työpaikkasi sekä erikoisalasi / ammatilliset kytköksesi. Nämä voivat myös sisältää haittatapahtumiin, tuotevalituksiin ja potilasturvallisuuteen liittyviä tietoja.
  • Tietyissä tapauksissa Sanofi voi myös saada tai kerätä sinua koskevia tietoja muista lähteistä, kuten sosiaalisen median alustoilta ja julkisista tietokannoista.

  • Tiedot, jotka hankimme laillisesti kolmansilta osapuolilta: esimerkiksi silloin, kun meidän voi olla tarpeen varmistaa yhteystiedot tai taloudelliset tiedot tai varmentaa terveydenhuollon ammattilaisten ammattioikeudet. Tällaisessa tapauksessa saamme yleensä nämä henkilötiedot kolmansilta osapuolilta, joilla on lupa luovuttaa ne niiden omien tietosuoja- ja tietoturvakäytäntöjen tai lainsäädännön mukaisesti. Ilmoitamme sinulle näiden kolmansien osapuolten identiteetin ja pyydämme sinua lukemaan niiden tietosuoja- ja tietoturvakäytännöt selvittääksesi henkilötietojen lähteen ja niiden keräämisolosuhteet.

Sanofi voi tapauskohtaisesti nojata muihin oikeusperusteisiin, kuten välttämättömien intressiesi suojaamiseen, sovellettavan tietosuojalain mukaisesti, erityisissä tietosuoja- ja tietoturvailmoituksissa ilmoitetulla tavalla.

Mikäli annat meille tietoja, jotka liittyvät toiseen henkilöön, annat takuun siitä, että sinulla on siihen oikeudet ja annat meille luvan käyttää näitä tietoja tietosuojakäytäntömme mukaisesti (esim. jos raportoit haittatapahtuman ulkopuolisena raportoijana).

Mihin tarkoituksiin ja miten pitkään henkilötietojasi käsitellään?

Tarkoitukset, joita varten henkilötietojasi kerätään

Sanofi voi käsitellä henkilötietoja seuraavia tarkoituksia varten:

  • tilastointitarkoitukset,

  • Sanofin verkkosivustojen käytön analysointi,

  • Sanofin verkkosivujen toiminnan varmistaminen ja kehittäminen,

  • tunnistamisesi, jotta voimme vastata pyyntöihin tai tiedusteluihin,

  • kaikkien lakisääteisten (esim. oikeuden määräys, hallituksen pyyntö, oikeusprosessi…), lääketieteellisten, lääkevalvontaan ja lääketurvatoimintaan liittyvien, eettisten ja säännösten noudattamiseen liittyvien vaatimusten täyttäminen,

  • tietojen, esittelyiden, tervehdysten, uutiskirjeiden, kutsujen, hälytysten tai muiden ilmoitusten lähettäminen tuotteisiin, tuotemerkkeihin, sairaudentiloihin ja terveysaiheisiin liittyen,

  • markkinointiohjelmiemme ja -kampanjoidemme räätälöiminen,

  • potilastuen, terveydenhuollon palvelutuen, potilaiden osallistamiseen ja lääkemääräyksiin liittyvän tiedon tuottaminen sekä vaateiden hallinta, mukaan lukien vakuutuskorvausvaatimukset,

  • tutkimus- ja kehitystyön tekeminen, kliinisten tutkimusten, rekisteritutkimusten ja lääketutkimusten toteuttaminen, henkilöiden tutkimuksiin, lääketutkimuksiin ja muuhun toimintaan osallistumisen ja rekrytoinnin hallinta ja validointi, demografisten tietojen analysointi, erityisohjelmien, toimintojen, tutkimusten, tapahtumien tai myynninedistämistoiminnan tarjoaminen palveluidemme kautta, markkina- tai kuluttajatutkimusten toteuttaminen,

  • lahjoitusten ja toimeksiantojen tarjoaminen,

  • mahdollisten vaadittavien liiketoimien suorittaminen, täyttäminen ja käsittely,

  • sen varmistaminen, että täytät tietyt kriteerit ja sovellut saamaan palveluita, tuotteita ja tietoja, joita voimme tarjota sinulle,

  • oikeuksiemme ja intressiemme suojaaminen, Sanofin henkilöstön ja tilojen terveyden ja turvallisuuden suojaaminen, sisäisten auditointien toteuttaminen, omaisuudenhoito, järjestelmä- ja muut liiketoiminnan tarkastukset, liikkeenjohdon hallinta (taloudenhallinta ja kirjanpito, väärinkäytösten seuranta ja estäminen), palveluidemme ja toimintamme turvallisuuden säilyttäminen, oikeuksiemme, yksityisyytemme, turvallisuutemme tai omaisuutemme suojaaminen, tarpeen mukaan toteutettavissa olevien korvausvaatimusten tekeminen tai meille mahdollisesti koituvien vahinkojen rajoittaminen, meidän suojaaminen mahdollisilta petollisilta toimilta,

  • vaadittavien palveluiden, dokumentaation ja tuotteiden tuottaminen sinulle.

Saatamme myös muuttaa tunnistamattomaan tai yhdistettyyn muotoon tietoja, joita olet antanut meille täyttäessäsi lomakkeen, hakemuksen tai rekisteröitymisen, ja voimme käyttää niitä mihin tahansa tarkoitukseen. Tässä tapauksessa Sanofi voi luovuttaa vapaasti tällaisia tietoja kolmannelle osapuolelle ilman lupaasi.

Säilytysaika

Henkilötietojasi säilytetään niin pitkään kuin se on sallittua, jotta voimme toteuttaa tarkoitukset, joita varten henkilötietosi kerätään yllä todetulla tavalla tai joita varten niitä jatkokäsitellään.

Säilytämme ja käsittelemme henkilötietojasi liiketoiminnan edellyttämän kohtuullisen ajanjakson ajan ja kaikkia velvoitteita varten, joita meidän on mahdollisesti noudatettava, koska lainsäädäntö saattaa edellyttää sitä tai sitä voidaan edellyttää Sanofia koskevien lakisääteisten toimenpiteiden tai selvitysten yhteydessä.

Voimme myös säilyttää henkilötietosi sen ajan, jonka olet tekemisissä kanssamme ja niin kauan kuin toimitamme tämän verkkosivuston tai siihen liittyviä palveluja sinulle.

Kaikki lääketurvatieto ja kaikki myyntiluvallisiin ihmislääkkeisiin liittyvä dokumentaatio säilytetään Sanofin toimesta niin kauan kuin valmiste on markkinoilla, ja ainakin 50 vuotta myyntiluvan tai rekisteröinnin voimassaolon päättymisestä. Tämän jälkeen tiedot anonymisoidaan. Anonymisoitu tieto säilytetään maailmanlaajuisessa lääketurvatietokannassa ilman aikarajaa.

Millä oikeusperusteilla käytämme henkilötietojasi?

Henkilötietojesi, kuten teknisten tietojen, joita voimme kerätä käydessäsi verkkosivusto(i)llamme, tai nimesi, sähköpostiosoitteesi jne., käsittelyn oikeusperusteena on oikeutettu etu, jota toteutamme verkkosivustolla käyntisi optimointiin ja kehittämiseen tai pyyntöjesi vastaanottamiseen ja käsittelyyn lomakkeen, hakemuksen tai rekisteröitymisen muodossa tai sähköpostitse, puhelimitse tai muilla keinoilla tapahtuvan yhteydenoton muodossa.

Joissakin tapauksissa meidän on käsiteltävä henkilötietojasi sopimuksen toteuttamista, jonka osapuoli olet, varten pyytämäsi tuotteen tai palvelun tarjoamiseksi.

Voimme käyttää henkilötietojasi lakisääteisten velvoitteidemme ja muiden tietopyyntöjen noudattamiseen. Esimerkiksi haittatapahtumiin, tuotevalituksiin ja potilasturvallisuuteen liittyy erityisiä säännöksiä. Jos lähetät henkilötietoja, kuten haittatapahtumaan liittyviä terveystietojasi, näiden henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on lakisääteinen velvoitteemme kerätä, käsitellä ja säilyttää näitä tietoja oleellisen ja sovellettavan paikallisen ja EU:n lainsäädännön mukaisesti.

Voimme käsitellä ja säilyttää tietojasi tarvittavassa määrin oikeusvaateiden muodostamiseen, toteuttamiseen tai puolustamiseen, oikeusistuinkäsittelyissä tai hallinnollisessa tai oikeusistuimen ulkoisessa käsittelyssä.

Meidän voi myös olla tarpeen hankkia sinulta suostumus, jolla annat meille luvan käyttää henkilötietojasi yhteen tai useampaan yllä lueteltuun tarkoitukseen. Esimerkkejä:

  • Evästeiden ja muiden vastaavien teknologioiden asettaminen – esim. kun Sanofin verkkosivusto edellyttää salasanoja, annat meille nimenomaisen luvan käyttää ”pysyvää evästettä”. Kyseessä on pieni tiedosto, joka luodaan syöttäessäsi määritetyn käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja avatessasi verkkosivuston. Tämä tiedosto tallennetaan tietokoneesi muistiin ja sen avulla selaimellasi pääsee jokaiselle salasanalla suojatun alueen sivulle. Lisätietoja löytyy Evästekäytännöstämme.

  • Vaadittavien palveluiden, tietojen tai tuotteiden tuottaminen sinulle,

  • Pyyntöihisi tai muuhun mahdollisesti verkkosivuston kautta lähettämääsi viestintään vastaaminen.

Jos olet lähettänyt henkilötietoja, kuten terveystietojasi, käyttäessäsi Sanofin julkaisemaa käyttäjäfoorumia tai sovellusta, tällaiset henkilötiedot käsitellään suostumuksen perusteella, jonka annoit ennen foorumin tai sovelluksen käyttöä.

Henkilötietojen luovuttaminen tai siirtäminen kolmansille osapuolille

Henkilötietojesi kansainvälinen siirtäminen

Koska Sanofi kuuluu maailmanlaajuiseen konserniin, voimme luovuttaa henkilötietojasi muille Sanofin tytäryhtiöille (kuten täällä luetelluille tytäryhtiöille: https://www.sanofi.com/en/directory/). Tällainen siirto konsernin yrityksille tehdään edellä mainittuja tarkoituksia varten (lue kohta ”Mihin tarkoituksiin ja miten pitkään henkilötietojasi käsitellään?”). Se toteutetaan samalla oikeusperusteella kuin tietojen käsittely.

Voimme myös siirtää tietojasi ulkopuolisille ja valtuutetuille kolmansille osapuolille, jotka avustavat meitä henkilötietojesi käsittelyssä, kuten:

  • alihankkijat, jotka tuottavat meille teknologiapalveluita, esim. IT-resurssien tuottajat, tutkimusorganisaatiot, markkinointitoimistot, IT-ratkaisujen palveluntuottajat, jne., ja

  • lääkevalvontavirastot, valtion viranomaiset ja lainvalvontaviranomaiset, ja

  • koko Sanofin liiketoiminnan tai sen osan ostajat tai mahdolliset ostajat, ja

  • ulkopuoliset auditoijat ja ammatilliset edustajat tai neuvonantajat, ja

  • arvontojen, kilpailujen ja vastaavien myynninedistämistapahtumien toimeksiantajat, ja

  • kaikki muut kolmannet osapuolet, jotka auttavat meitä kehittämään ja organisoimaan liiketoimintaamme ja muuta toimintaamme.

Osa näistä tietojen vastaanottajista saattaa sijaita EU:n/ETA:n ulkopuolisissa maissa, joissa ei ole varmistettu samaa henkilötietojen tietosuojan tasoa kuin Suomessa. Tällaisessa tapauksessa Sanofi on ottanut käyttöön asianmukaisia mekanismeja henkilötietojesi suojaamiseksi, mukaan lukien erityisesti (mutta ei pelkästään) tiedonsiirtosopimukset, jotka perustuvat Euroopan komission standardisopimuspykäliin tai Sanofin sitoviin yrityssääntöihin (Binding Corporate Rules, BCR), esim. silloin, kun tiedonsiirto liittyy kliinisiin tutkimuksiin ja lääketurvatoiminnan tarkoituksiin.

Jos haluat lisätietoja maista, joihin tietoja siirretään tai käytettävistä tiedonsiirtomekanismeista, voit ottaa meihin yhteyttä alla olevassa Ota yhteyttä -kohdassa kuvatulla tavalla.

Mitä turvallisuustoimenpiteitä on käytössä?

Pyrimme kaikin mahdollisin kohtuullisin keinoin varmistamaan, että tietojasi käsitellään turvallisesti ja tietosuojakäytäntömme mukaisesti, ja että keräämillämme henkilötiedoillasi on sama suoja, jota sovellamme omiin luottamuksellisiin tietoihimme.

Huomaa kuitenkin, että tietojen lähettämiseen internetin kautta liittyy aina jonkinlainen riski. Emme voi taata, että verkkosivustomme ovat 100-prosenttisesti turvassa laittomalta kajoamiselta tai hakkeroinnilta. Kaikki internetin kautta lähetettävät tiedot voivat olla vaarassa.

Jos sinä käyttäjänä uskot, että vuorovaikutuksesi kanssamme ei ole enää turvallista (esim. jos salasanasi katoaa), pyydämme sinua olemaan meihin yhteydessä alla olevassa Ota yhteyttä -kohdassa kuvatulla tavalla.

Oikeutesi

Sinulla on seuraavat perusoikeudet sovellettavien tietosuojalakien ja tietosuoja-asetuksen puitteissa:

Oikeus päästä tietoihin: Voit milloin tahansa tiedustella, käsitteleekö Sanofi henkilötietojasi. Mikäli näin on, voit esimerkiksi tiedustella, mitä sinua koskevia tietoja käsitellään, mihin tarkoitukseen niitä käsitellään ja mille tahoille näitä tietoja voidaan luovuttaa. Sinulla on myös oikeus saada sähköinen kopio Sanofin käsittelemistä henkilötiedoistasi.

Oikeus tietojen siirtämiseen järjestelmästä toiseen: Kun Sanofin verkkosivusto sisältää ominaisuuden, joka on oleellinen tietojen siirtämistä järjestelmästä toiseen koskevan oikeuden kannalta, sinulla on oikeus saada Sanofille annetut henkilötietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa siirrettäväksi toiselle rekisterinpitäjälle.

Oikeus tietojen oikaisemiseen ja poistamiseen: Jos sinusta kerätyt henkilötiedot ovat virheellisiä tai epätarkkoja, voit pyytää meitä oikaisemaan virheelliset tai epätarkat henkilötietosi. Tietyissä olosuhteissa sinulla on myös oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista.

Oikeus vastustaa ja rajoittaa käsittelyä: Voit milloin tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja pyytää Sanofilta henkilötietojesi käsittelyn lopettamista tai rajoittamista. Jos sinulla on oikeus pyytää rajoittamista sovellettavien tietosuojalakien puitteissa, Sanofi säilyttää vain tietosi eikä käsittele tietoja mihinkään muihin tarkoituksiin.

Oikeus peruuttaa suostumus: Sinulla on aina oikeus peruuttaa antamasi henkilötietojesi käsittelyä koskeva suostumus. Tässä tapauksessa Sanofi lopettaa henkilötietojesi käsittelyn suostumuksen kattamaa tarkoitusta varten.

Oikeus lähettää valitus: Sinulla on oikeus lähettää valitus henkilötietojesi käsittelystä seuraavalle tietosuojaviranomaiselle:

Tietosuojavaltuutetun toimisto, PL 800, 00521 Helsinki Suomi - tietosuoja@om.fi

Takaamme, että toimimme hyvässä uskossa, teemme yhteistyötä asianmukaisen tietosuojaviranomaisen kanssa ja noudatamme sen päätöstä.

  • Vaikka pyrimme noudattamaan pyyntöjä henkilötietojen poistamisesta arkistoistamme, kaikkien kopioiden poistaminen ei välttämättä ole mahdollista, riippuen tavasta, jolla tiedot on lähetetty meille. Tämän lisäksi varaamme oikeuden olla poistamatta tai muuttamatta tietoja, jotka on annettu meille haittatapahtumaan liittyvää vaikutusta koskien, ja tietoja, joiden säilyttämistä lainsäädäntö edellyttää.

Muut luottamukselliset tiedot

Sinulta pyytämiemme tietojen (mukaan lukien henkilötiedot) lisäksi verkkosivustojemme ei ole tarkoitus vastaanottaa muita tietoja sinulta, ei myöskään luottamuksellista tietoa. Siksi, pois lukien yllä mainitut henkilötiedot, kaikki verkkosivustojemme kautta meille lähettämäsi tiedot, riippumatta niiden muodosta – asiakirja, data, grafiikka, kysymys, ehdotus, konsepti, kommentti tai muu – lähetetään omalla riskilläsi eikä niitä missään tapauksessa pidetä luottamuksellisina, ellei sovellettavissa laeissa ole muuta todettu.

Lisäksi, ellei sovellettavissa laeissa ole muuta todettu, tällaisten tietojen lähettäminen meille antaa meille niiden

käyttö-, jäljennys-, julkaisu-, muuttamis- ja lähettämisoikeuden, joka liittyy pyyntösi käsittelemiseen, sekä niiden poistamisoikeuden, kun pyyntösi on käsitelty.

Lapsia koskeva käytäntö

Vaikka joissakin tilanteissa voimme kerätä lapsia koskevia henkilötietoja lapsen vanhemman tai huoltajan suostumuksella palveluidemme, kuten kliinisten toimintojen tai potilastukiohjelmien tuottamista varten, emme muutoin tietoisesti hanki henkilötietoja lapsilta emmekä kohdenna heihin markkinointia. Jos vanhempi tai huoltaja tulee tietoiseksi siitä, että hänen lapsensa on antanut meille henkilötietoja, hänen on otettava meihin yhteyttä alla olevassa Ota yhteyttä -kohdassa kuvatulla tavalla. Ryhdymme toimenpiteisiin tällaisten tietojen poistamiseksi tietokannastamme sovellettavien lakisääteisten vaatimusten mukaisesti.

Ota meihin yhteyttä

Verkkosivusto, jossa vierailet (”Verkkosivusto”), on Sanofin omaisuutta ja hallinnassa. Se määrittelee henkilötietojesi käsittelyn tarkoitukset ja keinot.

Jos haluat käyttää tässä tietosuojakäytännössä esitettyjä oikeuksia tai jos sinulla on kysymyksiä henkilötietojesi käsittelystä, voit ottaa yhteyttä paikalliseen tietosuojavastaavaamme sähköpostitse osoitteeseen:

dataprivacyfinland@sanofi.com

Huomaa että ottaessasi yhteyttä Sanofiin sähköpostitse sinua voidaan pyytää vastaamaan useisiin henkilötietojasi koskeviin kysymyksiin, jotta Sanofi voi varmentaa henkilöllisyytesi.

SAFI.SA.18.02.0111a